2/24/2015

DATENIGHTAh, een eerste date. Alles is nog nieuw. Je bent heel zenuwachtig. Gaat het wel klikken of zullen de gesprekken nergens anders over gaan dan het weer. Op een eerste date moet je lekker kunnen babbelen. Derde of vierde date? Dan is de bioscoop misschien een optie (NOOIT OP EERSTE DATE DOEN).

De bioscoop is hartstikke spannend als je nog in de datefase bent. Het is een donkere ruimte en je kan niet echt praten. Moet je z’n hand vasthouden? Gaan jullie zoenen? Wat als onze handen per ongeluk meeten in de popcornbak. Oeps..
Bioscoop stoelen zijn niet perfect om knus met z’n tweeën in te zitten. Hij kan zijn arm niet om je heen slaan, je kan niet stiekem tegen hem aanzitten. Toch wil je hem laten weten dat je niet geheel afstandelijk bent. En dan, als je eindelijk een goede positie hebt gevonden, moet je bedenken of je vandaag gaat zoenen of niet. Ja hoor, hij geeft een teken. Je hart gaat ontzettend te keer. Jullie zoenen, en je hebt nog nooit zoiets spannends meegemaakt.
Hand in hand lopen jullie de zaal uit. Je biedt nog aan om jouw helft te betalen, snacks in de bioscoop zijn godvergeten duur en jij moest per se de grootste bak. Hij vindt dat onzin. De man hoort te betalen. Met vlinders in je buik en The Notebook in je hoofd spelend verlaten jullie het pand.

Twee jaar later. Daar zijn jullie weer. Jullie hebben het met elkaar uitgehouden en zijn na die 24 maanden en 186 ruzies nog steeds samen. Tijd om nieuw leven in de relatie te blazen. Zou een avondje bioscoop dat dategevoel weer terug kunnen brengen?
Bij de snacks halen jullie weer de grootste bak met popcorn. Wat nemen we te drinken? Hij: ‘Sprite. Daar gaan we hard van boeren’ (wat overigens echt waar is..). Tot zover de romantiek. Bij de kassa lijkt het niet alsof hij van plan is zijn portemonnee te pakken. Vragen wie er betaalt is ook weer zo awkward. Misschien als jij jouw portemonnee pakt dat hij bedenkt ‘hé, misschien moet ik betalen’. Zonder naar hem te kijken begin je te graaien in je tas. Geen reactie. Je pakt je pinpas. Geen reactie. Bij het intoetsen van je pincode is het al te laat. Min twee punten, meneer de romanticus.

In de zaal begin je je toch een beetje te ergeren. Dit is niet de echte nabootsing van die derde of vierde date. Nadat hij de halve bak popcorn al heeft leeggegeten en een knetterharde boer heeft gelaten weet je het zeker. Dit gaat hem niet meer worden. Tijdens de film wil je hem wel slaan als hij net even te hard lacht om een grapje dat jij niet helemaal begrijpt.

Als je chagrijnig de bioscoop uitloopt en je fiets alweer wilt pakken pakt hij je vast en geeft een kusje op je voorhoofd, ‘dat was wel gezellig hé liefje, moeten we vaker doen’.
Niet helemáál ‘The-Notebook-Style’, maar om de een of andere reden is niet elke jongen Ryan Gosling. Hoe vervelend we het ook vinden, dat gaat niet gebeuren. Leven met de sukkel die je op dit moment bij je hebt is echt niet zo erg als dat het lijkt. Houd van je sukkel. Koester die sukkel. Hij doet dat ook. Op zijn manier.
1 opmerking: