6/24/2016

BARCELONA DAG 4Zo, we hebben wat gedaan hoor. Vanochtend stonden wij wederom laat op en namen vooral de tijd om even een kopje koffie te drinken. Vervolgens stapten we de bus in richting het strand. Daar stond een lekkere toeristische boot op ons te wachten om een rondje te varen langs de haven. Fijne was ook dat er een overheerlijk windje stond. Voor een moment had ik het zelfs koud.

Na een tochtje van veertig minuten en een hapje gegeten te hebben bij onze stamkroeg meneer MacDonalds gingen wij met de benenwagen naar de Montjuïc. Dit is een berg midden in Barcelona waar van alles op staat, maar je eigenlijk niet echt door hebt. Hoe je er op kan komen was ook nog even puzzelen. We zijn minstens een keer fout gelopen.

Het was best een warme dag. Een beetje zoals het hier elke dag al is geweest, dus lang hebben we niet gelopen. Maar het feit dat we überhaupt een tochtje hebben gemaakt is al bijzonder. Ik gok dat de mensen die ons een beetje kennen enigszins trots kunnen zijn.

We hadden daarna ook geen puf meer om naar beneden te lopen, dus kozen we voor een alternatieve terugweg met een gondeltje. Dit bood een prachtig uitzicht over de stad, en we hoefden niet meer naar beneden te lopen.

Rond een uur of half 9 ’s avonds, net na ons avondeten, vroegen wij ons af waarom er al de hele week gigantisch harde knallen te horen zijn. Na een korte google sessie blijkt hier morgen een feestdag te zijn. Sant Joan genaamd. Althans, morgen is de officiële feestdag, maar vandaag wordt het gevierd. De harde knallen die wij hoorden waren de voorbereidingen op de verschillende vuurwerkshows in de stad. We zijn nog even snel de supermarkt in gerend (net zoals half Barcelona) om wat laatste dingetjes te halen aangezien we morgen anders zonder voedsel zouden zitten. Voor de rest hebben we een beetje gechilld bij ons appartement. Ik ben niet zo dol op vuurwerk, dus een busritje naar het strand vond ik niet zo nodig. En vanaf hier konden we toch wel alles horen en ook nog wat zien..


Onze plannen voor morgen moeten nu wel een beetje aangepast worden, maar we mogen in ieder geval onze huurauto ophalen. Gewoon rondjes rijden is misschien ook een oplossing. Alleen maar rondjes. Elk rondje is tenslotte anders. 

Hoe was jouw dag? 


1 opmerking:

  1. Ik ben ook naar Barcelona geweest, leuk dat ik sommige herkenpunten heb in het filmpje! Mooie stad is het he!

    BeantwoordenVerwijderen