2/10/2016

''EEN STUKJE BIJ, AF.''


Een stukje eraf. Tja, eens in het half jaar geef ik mijzelf toestemming om naar de kapper te gaan. Niet zo zeer omdat ik bang ben, maar omdat ik eigenlijk helemaal niet goed voor mijn haar zorg en er daadwerkelijk maar een keer in het half jaar aan denk. Dit keer wilde ik er weer even een flink stuk vanaf. Dat doe ik altijd wel, maar nu mocht er ‘Een stukje bij, af.’

Dat is wat ik tegen de kapster zei. Daarvoor had ik haar al uitgelegd over mijn lok/pony drama van afgelopen keer waardoor ik mijn vertrouwen in het vak volledig was verloren. Gelukkig begreep ze het heel goed en was er binnen no time een stukje vanaf. Ik dacht, dat kan beter. En toen nog een stukje. En nu is het lekker kort.
Gelukkig wist mevrouw ook precies dat ik stiekem een hekel heb aan de standaard gesprekken die je bij de kapper moet voeren. ‘’Was je lekker vrij vandaag?’’ en ‘’Wat ga je in de zomervakantie doen?’’ zijn vragen die ik al meerdere keren (waarschijnlijk elke keer) voorbij heb horen komen en ik word er een beetje ongemakkelijk van. Ik heb geen zin om dat soort dingen te bespreken. Maar, ik ben ook niet zo een iemand die gelijk vanaf het begin zegt: ‘’Ik kom hier om mijn haar te knippen, niet om te lullen.’’ Nee, dat vind ik sneu.
Wat doet mevrouw de kapper? Ze biedt als eerst haar excuses aan dat ze de hele tijd in haar oog zit te wrijven (wat mij niet eens was opgevallen). Een vriendinnetje van haar had van de week een model nodig om het zetten van wimperextensions te oefenen, en aangezien het toch gratis is had zij zich aangeboden. Wat er precies fout was gegaan wist ze niet, maar sindsdien jeuken haar ogen als de pest. Ik kan mij niet voorstellen hoe dat voelt, want wimperextensions heb ik überhaupt nog nooit gezien in het wild, maar ze had er overduidelijk last van. Ondanks dat was ik haar wel dankbaar voor deze totaal onverwachte openingszin, om vervolgens vijf minuten later te moeten vertellen dat ik inderdaad vrij was vandaag en dat ik nog geen vakantie had geboekt voor in de zomervakantie.
Al met al ben ik zeer tevreden met deze kleine verandering. Soms heb je dat even nodig. En al was ik dat niet, over een half jaar ben ik weer aan de beurt. 


5 opmerkingen:

 1. Ik vind het je allebei leuk staan. Het kortere laat je iets jonger lijken, maar dat kan ook door de lichtinval komen.
  Wow, ga jij wel 2x per jaar naar de kapper? Ze mogen al blij zijn als ze me 1x per jaar zien, ik heb vooral een hekel aan dat gefrunnik aan mijn haar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik vind het juist heerlijk als iemand aan mijn haar zit te frunniken! Ik heb gewoon nooit zin om elke 3 maanden te gaan ofzo.. Iets met lui dacht ik..

   Verwijderen
 2. Lekker ding!!
  Mijn kapster is een lieverd....van haar gefrunnik en gepraat val ik altijd bijna in slaap��

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker ding!!
  Mijn kapster is een lieverd....van haar gefrunnik en gepraat val ik altijd bijna in slaap��

  BeantwoordenVerwijderen