2/13/2016

VALENTIJNSDAG VOOR DUMMIES


Ah, Valentijnsdag. Een tijd om te haten of heel erg lief te hebben. Ik ben zo’n vervelend vrouwtje dat dol is op Valentijnsdag en alles wat daarbij komt kijken.
Maar, ik weet dat niet iedereen dol is op deze roze gekleurde dag. Te commercieel, en waarom zou je alleen je liefde voor iemand mogen laten blijken op deze dag? Dat kan het hele jaar. Klopt, en is helemaal waar.

Toch heeft Valentijnsdag voor mij (en veel meer van mijn soort) een apart randje. Tuurlijk kun je het hele jaar dezelfde dingen doen die je ook op Valentijnsdag kunt doen, op deze specifieke dag word je er alleen specifiek aan herinnerd dat je het daadwerkelijk een keer moet doen. Nu is moeten een groot woord, maar ik gebruik het lekker toch. Iedereen is elkaar net even iets meer aan het vertroetelen dan normaal, en naar mijn idee helpt de commerciële sector je alleen een klein handje in hoe je dat zou kunnen doen. Het kan natuurlijk ook gewoon allemaal anders.

Heb je geen idee hoe Valentijnsdag werkt? Hier een spoedcursus ‘Valentijnsdag voor Dummies’.

Stap 1 Erken dat de dag er is
Heb jij al met je partner besproken wat jullie van de dag zelf vinden? Dat zou ik maar eens doen dan. De een kan het klinkklare onzin vinden, maar stel dat de ander dit omlijnd heeft in zijn/haar agenda ben je mooi de sjaak.

Stap 2 Maak een ^*#*(#( beslissing
Besloten of het onzin is of niet? Mooi, jullie zijn klaar voor stap 2.
Onzin? > Laat het lekker gaan.
Geen onzin? > Bekijk de datum in jullie agenda’s. Wil je iets gaan doen? Uiteten is simpel, maar een perfecte optie. Kunnen jullie überhaupt op die dag? Of wordt het opnieuw plannen voor een alternatieve Valentijnsdag?

Stap 3 De verrassing
Van te voren een date afspreken is natuurlijk heel goed als je iets wil hebben om naar uit te kijken, maar totaal niet de strekking van het hele Valentijnsdag gebeuren. Valentijnsdag had altijd iets mysterieus. Op deze dag liet je jouw geheime crush weten dat je hem/haar wel zag zitten. Mysterie is tegenwoordig nog ver te zoeken. Laat ik een tip geven voor de mannelijke lezers. Hoe hard vrouwen ook roepen dat ze Valentijnsdag bullshit vinden, geen enkele vrouw negeert een verrassing. Of deze nou op die commerciële rotdag is of niet. Hadden jullie besloten om te gaan uiteten en verder niks? Neem toch stiekem een cadeautje mee. Al is het een heel klein dingetje. Het feit dat je eraan hebt gedacht om iets extra’s te doen ondanks dat jullie dit niet hadden afgesproken maakt haar enorm gelukkig. Dat was ze natuurlijk sowieso wel. Maar gewoon, nog even iets meer.

Stap 4 Sfeer
Simpel. Maak er een extra leuke gebeurtenis van.
Onzin? > Laat het lekker gaan.
Geen onzin? > Tijdens het eten vragen stellen en gesprekken voeren die jullie nooit eerder hebben gesteld/gevoerd kan vaak de sfeer op een positieve manier beïnvloeden. Alsof jullie elkaar weer opnieuw leren kennen. Zoiets dat je aan het einde van de ‘date’ vol overtuiging kunt zeggen: ‘’Ik ben nog steeds een beetje verliefd op je’’. Mission accomplished.

Stap 5 Back to reality
Het was natuurlijk allemaal te mooi om waar te zijn. Je wordt wakker. Jullie vechten nog steeds om wie er moet koken en waarom er veel te veel vieze onderbroeken naast de wasmand liggen in plaats van er in. Na een week ben je al lang weer vergeten dat je had bedacht iets vaker te vertellen aan je wederhelft hoeveel je eigenlijk van hem/haar houdt.

Jammer joh.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten