5/08/2015

LAST MINUTE MOTHERSDAY


Dingen onthouden is vaak lastig voor een mens. Ons brein zit zo vol met andere meuk, dat we het vaak lastig vinden om dingen te organiseren in die bovenkamer. Zo zijn er ook van die ‘feestdagen’ waar we alleen aan denken als het in zo’n standaardagenda staat.
Daarom voor iedereen die nu denkt ‘o, ja..’ even een gratis geheugensteuntje.
ZONDAG IS HET MOEDERDAG.

Wedden dat de helft van jullie nu denkt ‘KAK, EEN CADEAU’. Precies. En dat is hoe het de afgelopen jaren bij de meeste mensen verloopt. Op de basisschool werd je er altijd vroegtijdig aan herinnerd aangezien je op tijd moest beginnen met het knutselen van een placemat en het schrijven van een waardeloos gedichtje dat standaard met dezelfde zin begon.
Tegenwoordig kunnen we helaas niet meer aan komen zetten met een flauw geknutseld flubbertje. Knap geknutseld is heel wat anders. 

Deze blogpost is speciaal voor de mensen die erom bekend staan nog wel eens iets te vergeten, maar die hun mama’s uiteraard niet teleur willen stellen.

10 tips voor last minute moederdag shopping

1. Our savior bol.com
Mocht je dit artikel op vrijdag lezen dan heb je geluk. Bol.com is de uitvinding van de eeuw. Voor 23.00 besteld, morgen in huis! Meneer Bol levert namelijk tot en met zaterdag. Je hoeft niet de stad in, geen barre tochten door het benauwde weer. Slechts een klik op de knop en ze komen het zo langsbrengen. Moet je wel zaterdag de brievenbus of deurbel in de gaten houden. Als mams de deur open doet is het verrassingseffect natuurlijk een beetje weg. Lees je dit artikel op zaterdag? Dan ben je de sjaak.


2. Silly Coupons
Heb je deze twee dagen echt geen tijd meer om iets te zoeken? Je zal altijd wegkomen met een afgezaagde coupon. Neem mams een keer mee lunchen, shoppen, bioscopen, beautysalonnen, kapperen. Mama’s zijn dol op quality time met kinderen en als dit gepaard gaat met een van haar favoriete bezigheden kan haar dag niet meer stuk. Mams blij, jij geen stress.


3. Jouw stash
Deze is een beetje lullig, maar gelukkig weet mams niet wat jij allemaal op je kamer hebt staan. Je hebt vast wel een keer een douchegel van iemand gehad die je eigenlijk niet zo lekker vindt of een ketting die je nooit om hebt. Pak het in en voilá!


4. Supermarkt
De supermarkt is ideaal. Ze zijn tot laat open (in dit deel van het land in ieder geval..) en hebben alles wat we lekker vinden. Ga eens na wat mams veel eet, drinkt, leest whatever. Koop een tijdschrift, chocola, een fles wijn en een douchegel (daar is ie weer!) en stop het allemaal bij elkaar. In een mandje, op een kartonnetje met doorzichtig inpakpapier eromheen. Leuk lintje erom en je hebt een fantastisch moederdagpakket.


5. Ontwijken
Zorg dat je het weekend niet thuis bent. Je stuurt op zondag een smsje, komt maandag of dinsdag terug, en creëert zo tijd om nog iets leuks te zoeken. Waarom makkelijk als het ook moeilijk kan?

6. Actie
Geen tijd om iets te kopen? Tijd om boodschappen te doen is er altijd. In plaats van iets te kopen voor mams zet je haar op de dag zelf in het zonnetje. Je maakt koekjes voor bij de koffie, kookt ’s avonds een 6-gangenmenu met als toetje een enorme taart. Geloof me, kan ze waarderen. Krijg je ook geen gejank dat je nooit kookt. 
WARNING: Deze tip is alleen bedoeld voor keukenprinsesjes. Heb je geen of weinig kookervaring? Niet uitproberen! Als het mislukt zal je er elke moederdag aan herinnerd worden wat voor een sukkel je bent en kan je deze tip nooit meer gebruiken.


7. Computer
‘Geen tijd hebben’ is vaak ‘de hele dag achter je laptop Youtubefilmpjes kijken en vooral geen zin hebben om de deur uit te gaan’. Althans, bij mij wel. Wat nou als je jouw favoriete vrijetijdsbesteding eens tot nuttig gebruik overzet? Maak een leuk filmpje voor mams met alles erin wat jij zo fantastisch aan haar vindt. Of smijt wat liedjes op een cd’tje die je aan haar doen denken. Lekker sentimenteel. Daar houden moeders van. En je kan je fantastische editingskills een keer gebruiken voor iets nuttigs.

8. Ruim je kamer op
Spreekt voor zich. Kan altijd gebruikt worden als cadeau want het is vast en zeker een unicum.

9. Talent
Ben je nou super muzikaal? Schrijf een liedje voor mams en speel het voor haar. Of zing een liedje wat al bestaat als je nog minder tijd hebt. Ze gaat sowieso huilen.

10. Oma
Deze tip is zeker niet voor iedereen weggelegd. Ik raad het ook niet 100% aan, maar bij sommige moeders kan het. Je kan natuurlijk altijd op moederdag aankondigen dat ze oma wordt. Wat is er nou een beter cadeau dan een kleinkind? Tja…
 

Moederdag is een van de meest stressvolle ‘cadeaugeefdagen’ van het jaar, daar ben ik mij bewust van. Moeders tevreden stellen met cadeaus is vaak ook veel moeilijker dan bij vaders (ervaringsdeskundige). Maar ja hè, wat is het leven zonder een beetje vals te spelen? Dat maakt het allemaal wat spannender. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten