3/22/2016

FAVORIET: EPISODE


Ik kan niet omgaan met technologie. Als er een nieuwe app op de markt komt ben ik daarom ook zeker niet de eerste die dat dan op zijn telefoon heeft. Ik krijg ook vaak genoeg te horen: ‘Die app moet je echt downloaden, het is zo handig!’ of ‘Check dit spelletje, ik ben echt verslaafd’. Ik hoef geen nieuw handig dingetje, want op een bepaald punt ben ik toch vergeten dat ik dat ook op mijn telefoon had en spelletjes speel ik niet echt. Bij uitzondering raak ik ge├»nteresseerd in aangeraden apps.

Zo vertelde iemand mij laatst over de app ‘Episode’ (je wordt bedankt Eline). Een app waar een verhaaltje wordt afgebeeld en je op sommige punten zelf kan bepalen hoe het verhaal gaat lopen door te kiezen uit verschillende antwoorden die jouw personage kan geven. Het klonk best grappig, maar ik had niet gelijk de behoefte om het te downloaden. Vorige week was ik weer eens uit hevige verveling voor de 36e keer door Instagram aan het scrollen. Instagram heeft tegenwoordig ook advertenties tussendoor, wat mij vaak niet eens opvalt. Plots kwam ik een plaatje tegen waarboven stond: ‘Episode’. Is dat niet die app waar we het laatst over hadden? Ik was toch geen moer aan het doen, dus ik besloot het toch te downloaden.

Nogmaals Eline, je wordt bedankt. Ik ben verslaafd. Het is het meest simpele spelletje wat er bestaat en daarom heerlijk om te doen in de trein, ’s avonds voordat je gaat slapen (NIET DOEN) of als je lekker zit te poepen. Het eerste verhaaltje dat ik kreeg was een ‘Mean Girls: Senior Year’. Het vervolg op de heerlijke film, alleen ben jij dit keer de nieuweling die alles op z’n kop zet. Je voert gesprekken met de personages uit de film en op een bepaald punt krijg je de keuze welk antwoord je gaat geven, wat invloed kan hebben op de verhaallijn. Je kan daarom ook het spelletje nog een keer spelen, alleen dan kijken wat er gebeurt als je het andere antwoord had gekozen. Ik houd ervan.
Zo geef ik vaak genoeg het antwoord waarbij ik denk dat mijn ruzie weer goed gaat komen, maar soms vind ik het ook leuk om alles even erger te maken en voor het tegendraadse antwoord te kiezen. Oordeel wat je wil, maar ik houd wel van een beetje drama.

Er zijn ontzettend veel verhalen waar je uit kan kiezen, in verschillende genres. Zo heb ik naast mijn Mean Girls avontuur (die ik inmiddels heb uitgespeeld..) nog een paar andere verhalen aangeklikt. Het enige vervelende is namelijk dat je een ‘pass’ nodig hebt om het volgende hoofdstuk te starten. En wie zich nog het Candy Crush probleem herinnert, om de zoveel uur worden je passes pas aangevuld. Wil je gelijk verder spelen? Dan moet je betalen. En welke Nederlander doet dat nou? Precies.

De app is gratis te downloaden in de App Store onder de naam ‘Episode’. Voor als je af en toe even niks te doen hebt. Ook moet je tegen reclame kunnen, want er wil nog wel eens een reclameblok ingelast worden tussen de afleveringen door.
Ik ben benieuwd wat er gebeurt als ik in een dronken bui ben getrouwd met een filmster in Vegas, als mijn familie erachter komt dat er een andere maffia familie in het spel komt en wanneer ik een notificatie krijg dat de college versie van Mean Girls is gestart…
1 opmerking:

  1. Episode is inderdaad echt een heel erg grappig en leuk ding om je nu en dan eens even mee bezig te houden. Ik was er ook best aan verslaafd en heb het dan ook maar van mijn Iphone gegooid.

    BeantwoordenVerwijderen